Ursula K. Le Guin om skønhed

“Who I am is certainly part of how I look and vice versa. I want to know where I begin and end, what size I am, and what suits me… I am not “in” this body, I am this body. Waist or no waist.

But all the same, there’s something about me that doesn’t change, hasn’t changed, through all the remarkable, exciting, alarming, and disappointing transformations my body has gone through.

There is a person there who isn’t only what she looks like, and to find her and know her I have to look through, look in, look deep. Not only in space, but in time.

There’s the ideal beauty of youth and health, which never really changes, and is always true. There’s the ideal beauty of movie stars and advertising models, the beauty-game ideal, which changes its rules all the time and from place to place, and is never entirely true.

And there’s an ideal beauty that is harder to define or understand, because it occurs not just in the body but where the body and the spirit meet and define each other.”

- Ursula K. Le Guin,

The Wave in the Mind: Talks and Essays on the Writer, the Reader, and the Imagination

sky.jpg

Hvad mener andre om dig?


Jeg vil gerne plante en tanke hos dig: der er ikke så mange som har så mange meninger om dig. De har følelser for dig, ikke meninger.

Der er ingen, der lægger mærke til din hud, din vægt, dit tøj og dit CV.

De lægger mærke til dig. Helheden.

Menneskerne i dit liv holder af dig. De vil dig det bedste. De elsker at være sammen med dig. De ser dig. De ser alt det fine og smukke.

👉🏼Men de ser dig i glimt og bag kærligheds-biased briller.

Hvorfor? Fordi de har supertravlt med sig selv (og det er helt vildt menneskeligt!).

De lægger ikke mærke til alle de detaljer du tænker på. De ser ikke, om din mave ser rund eller oppustet ud. De ser ikke dine bumser. De ser ikke din angst eller din usikkerhed.

Du er og vil altid være elsket, holdt af og respekteret - uanset hvad du vejer. Uanset hvordan din hud ser ud. Uanset hvor gammel og rynket du er.

Det vil du så længe du er sammen med de mennesker der holder af dig. Eller dem der respekterer dig. Det er din kæreste, dine forældre, dine børn, dine gode kollegaer, din chef, dine søskende.

Og mit gæt er, at du ikke lægger mærke til andres akne, hår eller generthed. For de ting er så små detaljer, at de simpelthen er helt ligegyldige i dine øjne..

Foto: @decorhardcore


1785689d86acbf1b483e4efe60c316d7.jpg

Et par ord om cellulitis


Jeg kan tydeligt huske, første gang jeg spottede cellulitis på indersiden af mine lår. Jeg var 10-11 år gammel og sad på bagsædet af bilen på vej hjem fra stranden. Det var dengang jeg boede i Rio og kvindekroppe i mange størrelser og aldre defilerede foran mig på stranden. Som regel i små bikinier.

Så jeg var meget vant til at se masser af forskellige former for kvindekroppe. Det var bare en mega naturlig del af min opvækst. Og jeg var meget åben overfor min egen krop: jeg tænkte over, hvordan den mon ville udvikle sig. Så mine første små cellulitis skræmte mig ikke. For jeg kunne se, at alle andre kvinder havde bullerne. Fra de slankeste til de største. Det var på en måde ligesom bryster.

Så er der er EN ting, alle kvinder har til fælles, uanset størrelse: cellulitis.

Så lad os lige lægge kortene på bordet og kigge kærligt på dem:

🍊Både mænd og kvinder har underhudsfedt.

🍊Det er er underhudsfedtet der buler frem og opfattes som cellulitis.

🍊Forskellen er bare, at mænds bindevævsfibre går på kryds og tværs. Det her ‘net’ eller ‘strik’ holder fedtet tilbage helt stramt. Det ses som en glat overflade.

🍊Kvinders bindevævsfibre er lodrette! Så fedtet presser sig opad mellem fibrene og laver ‘buler’.

🍊Hvorfor er det sådan? En væsentlig årsag er graviditet. Når man bliver gravid, skal maven og lårene kunne udvide sig i løbet af ingen tid. Derfor er det supersmart med fleksibilitet. Denne design gør det også nemmere for kroppen af spare ekstra reservefedt op, just in case der opstår behov for mere energi under graviditeten. Smart!

🍊Bonus: Vores lækre underhudsfedt er guld værd når vi bliver ældre. Efter menopausen danner æggestokkene ikke de kønshormoner vi har brug for, for at bevare vores sexlyst og alle mulige andre gode ting. Men... drumrolls... fedtvævet danner østron og østradiol!

Sagen er: cellulitis kan sagtens udvikle sig og blive en form for symptom på f.eks. problemer med kredsløbet. Men der er en grund til vi har cellulitis. Vi kan ikke sammenligne os med mænd. Deres kroppe er helt, helt anderledes. Og det er der mange grunde til.

📷: Strand i Brasilien 
Kilde: @docyaeladler og @sara_jordell

strabd.png

Interview med fertilitetsspecialist og fysioterapeut Line Abildgaard

Jeg elsker at strække mig. Strække armene, benene og gabe. Specielt lige efter jeg er stået op.

Jeg har spurgt dygtige Line, (@linefys) som er fysioterapeut og har specialiseret sig indenfor det gynækologiske, obstetrisk (graviditet) og fertilitet, om hun ikke kunne hjælpe mig at forstå stræk og kroppen lidt bedre.

Q:Jeg kan rigtigt godt lide at forstå kroppen lidt bedre. Hvad sker der, når vi strækker os? Hvorfor er det så vigtigt (og dejligt) at strække sig om morgenen?
A: Både dyr og mennesker strækker sig når de vågner om morgenen. Vi ved at hunde og katte strækker sig, men viste du, at selv en fisk strækker sig? Efter natten har hele systemet brug for at komme igang igen. Når vi sover, nedsætter vi bevægeaktiviteten og den generelle metabolisme, altså stofskiftet. Strækøvelserne er del af den almindelige vækning og døgnrytmeregulering.
En anden årsag til at vi strækker os er selve sovestillingen, man kan føle sig helt stiv i kroppen efter at have sovet, Fx. når vi har ligget i fosterstilling. Et ordentlig morgenstræk hiver både i nerver, sener, ledbånd og muskler. - Så stræk endelig løs.

Q: Er det også vigtigt for vores børn at strække sig?
A: Børn ligger ofte i fosterstilling, trækker knæene op til sig og armene ind foran sig i et fleksionsmønster, når børn strækker sig, er det mere for at komme ud i ekstensionsmønsteret, altså det vi skal bruge når vi skal være oprejst. Så måske de øver sig i at komme ud af mønsteret, for at kunne rejse sig op og kunne gå. Man er også mest tryg i fleksionsmønsteret i fosterstilling, så psykisk passer man på sig selv i den stilling, når man strækker sig ud af fosterstillingen kunne det også være et tegn på at man ikke behøves at passe på.

Q: Hvad ville du ønske, alle nybagte mødre vidste om efterfødsekskroppen?
A: At det er lov at slappe af efter en fødsel og restituerer efterfølgende. At vores kroppe bliver anderledes, og at det er okay. Når vi har restitueret nok skal det dog siges, at det der giver energi igen også kan være træning, vel og mærket den rigtige træning. Jeg kæmper hårdt for at alle kvinder skal lære at, 

‘Jeg kæmper hårdt for at alle kvinder skal lære at lave knibeøvelser, det bedste er at forebygge og i efterfødselstiden hører man så godt efter, så jeg syntes alle skulle komme forbi en Gyn/Obs fysioterapeut og få tjekket knibefunktionen ordentligt efter fødsel også ved kejsersnit.’ Line fortæller også: ‘ jeg har også min klinik: Fysline.dk, der arbejder med fertilitetspatienter. Jeg var i USA for to år siden og for tage et kursus hos Jennifer Mercier, (jordmoder) i Mercier Therapy, som er en behandling der hjælper mod barnløshed. Man gennemgår 23 punkter i kroppen manuelt og opnår på den måde større chance for graviditet. "Jeg" har siden gjort mange gravide med mine hænders hjælp. Lige nu, arbejder jeg med 75% succesrate.’

Læs mere om Line her: www.fysline.dk

Foto: @vonnafuentes

Foto: @vonnafuentes

Meditation i The Glow Inst.

I sidste uge, havde jeg besøg af en fantastisk kvinde som spurgte mig følgende, efter behandlingen:

'Mediterer du egentligt undervejs i behandlingen?'

Og ja, det gør jeg. Ikke hele tiden, men der er dele af behandlingen, hvor jeg mediterer sammen med den person jeg behandler. Det er ganske enestående. 

"Meditation handler om kontakt mellem mennesker. Meditation handler ikke om processer eller trivsel. Man går indad for at gå udad. Man kan opleve, at de hinder, der normalt er mellem mennesker, bliver meget tynde når man mediterer. Og man mærker hinanden meget tydeligt. Når børns personlighed ikke helt er færdigdannet (og det er den cirka fra 7-års alderen), er børn i et flydende landskab, hvor de ikke er lukket ned overfor omverdenen. Et spædbarn har et fuldkomment åbent hjerte. Børn har en enestående åben sensitivitet, men den lukker, og den skal lukke ned. Og voksne har muligheden for at genetablere den åbenhed. Ikke ved at gå i barndom, men med vores voksne fokusevne og intelligens. Og hvad koster det at gøre det? Det koster at slippe beskyttelsen i forhold til et andet menneske. Der ligger altså et kæmpe potentiale i menneskelig kontakt som vi ikke udnytter. " - Peter Høeg.

958d025c290905fbebc397dab7708d1d.jpg

Derfor elsker du skønhed

Din hjernes belønningscenter aktiveres, når du ser noget smukt. Det vækker en indre lystfølelse, som gør, at du føler dig tilfredsstillet.

Du danner bl.a. dopamin og din hjerne opfatter det som en overlevelsesrelateret oplevelse. Og bemærk, at det hjernen ser skønhed som noget der har med overlevelse at gøre. Det er en ret høj prioritering af noget, som vores samtid ikke betragter som noget særligt.

Det ligger altså på niveau med sex: vi kan godt overleve uden, men hjernen belønner os med feel good hormoner (primært dopamin) når vi oplever det.

Så undervurder ikke musikken, kunstens, naturen, arkitekturens og duftens betydning i dit liv. Ja, også indretning! Kender du følelsen af, at træde ind i et rum du bare elsker? Det er bl.a. dopaminen du mærker.

Det er altid relevant at opsøge smukke steder, havet, musik, poesi, landskaber, dufte og aktiviteter som har skønhed.

PS: Et central aspekt af mine behandlinger er, at jeg bevidst gør scenen klar til din dopamin- og oxytocin-produktion. Netop fordi du producerer dopamin, når du ser eller sanser noget smukt. Derfor er rummet indrettet med en stor kærlighed til skønheden i detaljer: smukke puder, duften af appelsinblomster, håndlavet keramik m.m. Så The Glow Inst.’s rumæstetik vigtig.

Dopamin føles rart og tilfredsstillende, men det væsentligste er, at det øger frigørelsen af oxytocin; det centrale hormon jeg stimulerer gennem hele behandlingen. 

8d5d303135e3edb6e894adf95620d72d.jpg

Signaturbehandlingen er som en roman

Ligesom en roman, så er signaturbehandlingen inddelt i kapitler.

Hver gang du oplever behandlingen, kommer du igennem nogle overskrifter som spiller helt specifikke roller og har bestemte funktioner.

Det er rejsen igennem behandlingen, igennem alle kapitlerne, som skaber den følelsesmæssige og fysiske tilstand du forlader rummet i.

Velkommen til en helt anden verden

07-09-2018 15-39-03.jpg

Til dig, der har det svært med dig selv lige nu

Kærlighed kan ikke skelne mellem afsender og modtager.

Her er noget du kan gøre, når du har følelser og tanker der har med håbløshed, selvhad, selvdestruktion at gøre:

Skriv en kærlig besked til en person du elsker højt. Det kan være en veninde, et familiemedlem, din kæreste eller dine børn. Det er ikke så vigtigt, at personen får beskeden. Det allervigtigste er, at du skriver den.

Kærlighed er så stærk en følelse, at dine følelser for personen vil smitte blidt af på dine selvfølelser. Ikke fordi det vil få dig til at elske dig selv på magisk vis, men det vil plante små selvomsorgs-frø i dit hjerte.

Jo mere du tænker over, hvor højt du elsker personen, jo mere vil du mærke, hvor meget personen også elsker dig. Og det vil gøre en forskel. Tro mig.

PS: Denne teknik stammer fra den fabelagtige psykolog Mario Martinez fra Uruguay.

22-10-2018 08-53-30.jpg

3 realistiske råd mod telefon-dobbelthagen (aka tech neck)

Vi bruger allesammen vores telefoner hele tiden. Sådan er det bare. Jeg gør det dagligt, særligt når jeg har brug for en pause fra mor-rollen (og jeg elsker det!).

⛓Men vidste du, at når du bøjer hovedet for at kigge på skærmen, så svarer det til, at du har 27,2 kg på din nakke? Av! Det svarer til, at have et 8-årigt barn siddende på nakken.

🔒Udover at skabe ømhed, så kan belastningen kan også ælde hagen og halsen i superhøj fart. Det er fordi huden og vævet i det belastede område bliver super sensibel (man kan få en præmatur dobbelthage).

💘Men du kan sagtens blive ved med at nyde din telefon OG passe på din fine nakke. Here it goes:

1. Kig lidt op en gang i mellem. Kig lige ud og op. Både med nakken og kun med øjnene. Begge har brug for variation.

2. Gab amok. Stræk dig og læg hovedet tilbage, når du gaber. Tænk drama. Hvis en person med hørebøffer så dig gabe, ville hun tro du skreg. Giv den hele armen, for din nakke og hele dit hoved eeeeeeelsker det.

3. Brug en god moisturizer på halsen og nakken. Giv dig selv lidt varme og kærlighed, mens du smører produktet på. Massér altid blidt og opad. Du behøver ikke at gøre det hver dag, men bare en gang i mellem. Huden er ret fin (og tynd) på halsen.

PS: Når du bøjer hovedet i en 60 graders vinkel, så svarer belastningen til 27,2 kg. Så snart du løfter hovedet en smule, så bliver belastningen mindre.

741c8a423758a9d2ac9a6338084a93fa.jpg

5 ting du bør vide, når du vasker dit ansigt i aften:


1. gør altid dit ansigt lidt vådt, før du kommer rensemælk på. Ellers forskrækker du huden. Produktet er designet til at være opløst i lidt vand, og er derfor alt for koncentreret på tør hud. Undgå renseprodukter der skummer, da de udtrørrer din hud (også hvis du har fedtet hud).

2. efterlad ikke renseproduktet for længe på huden!

3. skyl af med vand. Ikke for varmt, men heller ikke koldt. Det er vigtigt, at der ikke er rester af renseproduktet tilbage på dit ansigt

4. brug helst et helt rent håndklæde

5. gå en stor bue uden om renseprodukter med sulfater i. De udtørrer din hud og gør den mere udsat.

07-09-2018 15-18-44.jpg

Moderskab vs lønforhandlinger

I 2012 læste jeg en lille bog, som lærte mig nogle ret vigtige ting. Den hed ‘Lønforhandling for kvinder’.

Jeg lærte så meget, at jeg i samme år, både fik en lønforhøjelse og blev headhuntet til et nyt job. Et nyt job, hvor jeg stillede krav om 20.000 kr mere i løn brutto pr måned - og fik det.

Ret store resultater takket være den lille bog. Men bogen havde en pointe, som var endnu vigtigere:

💡Du er klar til at få en højere løn, hver eneste år du har lønsamtale.

Uanset hvor få projekter eller ‘store’ resultater du har være en del af.

Hvorfor? Fordi bare det, at du har haft jobbet i endnu et år, gør dig bedre til jobbet og retfærdiggør en lønstigning. Du har løst opgaver i endnu et år. Selv om det er de samme opgaver.

🍂 Og hvad har det med det smukke billede og moderskab at gøre? Jamen, sådan er det også med moderskab.

Hvor sej og udholdende er du lige, når du har været mor i endnu en uge? Endnu en måned. Endnu et år. Hvor stort er det lige, at du har støttet dit barn dag efter dag. At du har givet det bad, mad og modspil? Det kommer ikke af sig selv.

Du bliver fortjener mere og mere for hver dag der går. Du fortjener mere kærlighed, støtte, omsorg, selvrespekt, venskaber og alenetid.

Du gør det godt. Du gør det hver eneste dag og DET er en accomplishment i sig selv.

PS: bogen er skrevet af Solveig Schmidt og kan købes i Saxo.com.

Billedet er fra ANGELICK PICTURE

Ammer du? Og er du trist og søvnig?

Når vi ammer, danner vi større mængder prolaktin. Det er et hormon, som er med til at danne mælk i brystkirtlen.

Det andet vigtige ammehormon hedder oxytocin. Det sørger for, at mælken kommer ‘ud’.

Men vidste du, at:

  • Du får mindre lyst til sex: den større mængde prolaktin, kan få dig til at føle mindre lyst. Det er måske naturens smarte måde, at beskytte os mod en ny graviditet, mens vi stadig ammer.
  • Prolaktin gør os også mere søvnige og i nogle tilfælde, deprimerede.
  • De store følelsesmæssige svingninger, menes at opstå, pga de store hormonelle ændringer hos den nybagte mor. Særligt efter den 10. uge, hvor oxytocin-niveauet falder. Oxytocinen gør os afslappede og rolige.


Så mindre oxytocin, mindre søvn og færre restitutionsmuligheder er big time udfordrende for den nybagte mor.

Giv hende kærlighed og støtte. Hun fortjener masser omsorg, take away og ubetinget støtte.

 
9e3df54c15060ba65fd7b76203bb462f.jpg

Er du gravid eller ammende og udmattet? Så anbefaler jeg at booke en Mama Care. Book den her