Derfor elsker du skønhed

Din hjernes belønningscenter aktiveres, når du ser noget smukt. Det vækker en indre lystfølelse, som gør, at du føler dig tilfredsstillet.

Du danner bl.a. dopamin og din hjerne opfatter det som en overlevelsesrelateret oplevelse. Og bemærk, at det hjernen ser skønhed som noget der har med overlevelse at gøre. Det er en ret høj prioritering af noget, som vores samtid ikke betragter som noget særligt.

Det ligger altså på niveau med sex: vi kan godt overleve uden, men hjernen belønner os med feel good hormoner (primært dopamin) når vi oplever det.

Så undervurder ikke musikken, kunstens, naturen, arkitekturens og duftens betydning i dit liv. Ja, også indretning! Kender du følelsen af, at træde ind i et rum du bare elsker? Det er bl.a. dopaminen du mærker.

Det er altid relevant at opsøge smukke steder, havet, musik, poesi, landskaber, dufte og aktiviteter som har skønhed.

PS: Et central aspekt af mine behandlinger er, at jeg bevidst gør scenen klar til din dopamin- og oxytocin-produktion. Netop fordi du producerer dopamin, når du ser eller sanser noget smukt. Derfor er rummet indrettet med en stor kærlighed til skønheden i detaljer: smukke puder, duften af appelsinblomster, håndlavet keramik m.m. Så The Glow Inst.’s rumæstetik vigtig.

Dopamin føles rart og tilfredsstillende, men det væsentligste er, at det øger frigørelsen af oxytocin; det centrale hormon jeg stimulerer gennem hele behandlingen. 

8d5d303135e3edb6e894adf95620d72d.jpg